Katso selaimessa »
 
 
 
 
 
 ../client/forssa/userfiles/original/elli-kaikki-toimijat-1183022743.png 
 
 

FORSSAN YHTEISLYSEON UUTISKIRJE elokuu 2023

 
 
 ../client/forssa/userfiles/original/kuva1.png   Yo-kirjoitukset alkavat!

Yo-kirjoituksia pidetään lyseon monitoimisalissa ja muutamassa luokassa syyskuussa. Kaikki oleellinen tieto kootaan lyseon Peda.net-sivuille.

Abien pitää erityisesti vapaa-aikanaan huolehtia terveysturvallisesta käyttäytymisestä! Jos koronavirusta alkaa esiintyä lukiossa, asiasta annetaan uudet ohjeet!


 
 
 ../client/forssa/userfiles/original/koulu.jpg   Tapahtumia

Ykkösten huoltajailta ti 5.9. klo 18 (akatemia ja kuvataide-ja muotoilulinja jo klo 1730).

Opiskelijakunnan yleiskokous pe 1.9. klo 11.45 alkaen. Valitaan uusi puheenjohtaja!

Koulukuvaus 9.-10.10. jugendsalissa.

Ysien tutustumispäivä ti 7.11.

Ykkösten päivä pe 3.11.

 
 
 ../client/forssa/userfiles/original/img-20230823-111057.jpg   Uudet opettajat

Lukiolla aloitti syksyllä 2023 kaksi uutta opettajaa. Marjaana Tuominen  (vas.) opettaa uskontoa ja yhteiskuntaoppia. Sofia Laine aloitti äidinkielen ja kirjallisuuden ja S2-kielen opettajana, kun Tiina Yli-Jaukkari jäi eläkkeelle (Tiina opettaa vielä pari abikurssia tänä lukuvuotena).
 
 
 ../client/forssa/userfiles/original/levea.jpg   Uusia nuoria voimia oppimisen tukemiseen

Silja Valta aloittaa resurssiopettajana.  Silja on viime kevään ylioppilaita. Siljan palkka saadaan OPH:n myöntämästä avustuksesta.

Sulo Selkälä on aloittanut siviilipalvelusmiehenä.  Sulo on lyseomme ylioppilaita.

Siljaa ja Suloa voi pyytää antamaan tukiopetusta!


 
 
 ../client/forssa/userfiles/original/sieppaa1087813475.jpg   Tervetuloa Lukupiiriin!

Kaipaatko rytmiä lukuharrastuksen aloittamiseen tai ylläpitoon? Tule Lukupiiriin, joka on toiminut koulullamme nyt kaksi lukuvuotta! Piiri on avoin kaikille.
Luemme kaikki sovitun kirjan ja kokoonnumme juttelemaan siitä. Keskustelu ei ole suoritus eikä opettaja toimi piirissä arvioijana vaan lukijana, samoin kuin opiskelijatkin. Ilahdutaan, liikututaan ja ärsyynnytään luetusta yhdessä. Eri mieltä saa myös aina olla!
Seuraa wilmaa ja kuulutuksia ja hyppää mukaan, kun aika on!
Piiriä huhuilee koolle Mäkelän Laura
 
 
 HAMK-yhteistyö: 3D ja Arduino-ohjelma sekä kemia ja fysiikka

Hamkin opettajat antavat 3D-tulostuksen opetusta otsikolla Mikä on mahdollista? Tarkoituksena on, että tämän jälkeen halukkaat lyseon opiskeliijat opiskelevat  3D-tulostusta HAMK:ssa. Nämä opetuskerrat pyritään saamaan ensimmäiseen jaksoon.

Tehdyt teokset kehitetään Aalto-yliopiston kanssa Arduinolla eläviksi teoksiksi. Arduino-osuus on suunniteltu alkavaksi toiseen jaksoon.

Kaikki kiinnostuneet voivat tulla mukaan kuulemaan 7.9. tai ilmoittautua Marjo Ruskelalle.

Hamkin koulutuksiin on tulossa talven aikana jatkoa kemian ja fysiikan osalta, niistä tiedottavat kyseisten aineiden opettajat erikseen.
 
 
 Muuta

Lukiossa on tällä hetkellä n. 450 opiskelijaa, joten talossa uurastaa päivisin yli 500 ihmistä. Lyseo onkin seutukunnan yksi suurimmista "työpaikoista".

Lukion tiloissa jatkaa edelleen mm. ukranalaisista nuorista koostuva perusopetuksen ryhmä (Juta Joutsimo ja Jonna Friman).

Forssan teatterilla on ensi-illassa 16.9. Krokotiilijahti-näytelmä, jonka ovat käsikirjoittaneet Forssan yhteislyseon opettajat Piia Syrjäaho ja Jani Mäkivalli. Näytelmän ohjaa Valtteri Tuominen (Linikkalan lukion ylioppilas 1991) ja näyttelemässä ovat mm. lyseolaisille tutut Romeo Ampuja ja Teemu Lintula. Ks. https://www.forssanteatteri.fi/ohjelmistossa/krokotiilijahti/


Syyskuussa ilmestyy myös opettajamme Jani Mäkivallin kolmas romaani, Marssi kuoleman rinnalla (Karisto). 
 
 Uutiskirjeen ylälaidassa on Taide- ja koulutuskeskus Ellin logo. Lyseo on osa Elliä. Tämän ansiosta lukiolaiset voivat valita esim. Wahren-opiston kursseja: https://wahrenopisto.fi/ospe/ .

Forssan yhteislyseon uutiskirje 1/23-24. Päätoimittaja: simo.veistola@forssa.fi
 
 
 
 
  © Forssan kaupunki
Osoitelähde: Forssan kaupungin yhteystietorekisteri
Lähettäjä:
Turuntie 18
30100 Forssa
puh. 03 41411
kirjaamo@forssa.fi
Y-tunnus: 0145626-1
Peruuta tilaus »