Katso selaimessa »
 
 
 
 
 
../client/forssa/userfiles/original/324-otsikko-kesaelli.jpg
 
 
 
 Ellin oppilaitoksissa kuhina vaimenee kesän ajaksi, mutta tulevaa syksyä suunnitellaan jo täyttä vauhtia. Forssan yhteislyseossa aloittaa elokuussa noin 125 uutta oppilasta. Kuvataidekoululla on vielä kesäkuvikset vauhdissa, ja samalla valmistaudutaan 40-vuotisjuhlavuoteen. Musiikkiopisto suunnittelee, miten juhlistaa 60-vuotista taivaltaan. Wahren-opisto on suunnitellut syksyksi mahtavan paketin, jossa on mukana paljon opintopistekursseja! Alla lisää tuoreimpia Ellin kuulumisia. 
 
 
 

YHTEISLYSEON YLIOPPILAAT

Lauantaina 1.6. lakitettiin uudet ylioppilaat. Voit katsoa heidän nimensä ja stipendien saajat tästä.

Koko tilaisuus Feeniksissä on nähtävissä ForssaTV:n tallenteena tästä.
 
 
 
 

WAHREN-OPISTON KURSSEILLE VOI NYT ILMOITTAUTUA!

Tarjolla on laaja paketti erilaisia kursseja, työpajoja ja opintopistekursseja, luentoja ja verkkokursseja. Tsekkaa tästä! 


 
 
 
 

MIINA JA ELLI MUSIIKKINÄYTELMÄ

Toukokuussa 2025 saa ensi-iltansa Miina ja Elli -musiikkinäytelmä, joka toteutetaan Elli-oppilaitosten yhteistyönä. Nuoret näyttelijät ja muusikot pääsevät tuotannossa monenlaisiin rooleihin, niin näyttämölle, tekstin ja biisien viimeistelyyn kuin myös valmistamaan esityksen visuaalista ilmettä ja puvustusta.

Miina ja Elli -musiikkinäytelmä perustuu sen nimihahmoista kirjoitettuun historialliseen tietoon. Miina Sillanpään tarina etenee Jokioisten torpasta eduskuntaan Helsinkiin, ja Elli Laurilan matkassa kuljetaan Porvoosta Forssan työväenopistoon. Ydintarinan aikajänne on vuosien 1878–1927 välinen aika. Näytelmässä näitä esikuvallisia voimanaisia katsotaan myös nykyvinkkelistä, siis omaan aikaamme peilaten.

Musiikkinäytelmä on kunnianosoitus Miinalle ja Ellille, ja sen viesti rohkaisee uskomaan sinnikkyyteen, solidaarisuuteen ja oman tekemisen merkitykseen. Se jakaa tietoa oman alueen kulttuurisista kerrostumista sekä rakentaa yhteisöllisyyttä ja luottamusta siihen, että osaamista on, jos vain on rohkeutta uskoa omiin kykyihin ja myös tukea tekemiseen.
 
 
 
 
../client/forssa/userfiles/original/tiede-taide.jpeg
 

TIEDE JA TAIDE KOHTAAVAT KUVIKSELLA

Forssan kuvataidekoulussa touhutaan kesälläkin. Kesäkuviksessa lapset pääsevät taiteilemaan yhteensä neljällä viikon mittaisella leirillä kesäkuun ajan. Kesäkuussa on myös lasten tiede-taideleiri, jossa yhdistetään erilaisia kokeiluja taiteen tekemiseen. Tiede-taide -ryhmä on myös kuviksen varsinaisessa lukkarissa, ja sinne mahtuu vielä oppilaita! Katso lisätietoja tästä.
 
 
 
 Forssan kuvataidekoulu täyttää ensi lukuvuonna 40 vuotta. Tarkoitus on keksiä pieniä ja isoja juhlallisuuksia ja kaikkia ilahduttavaa puuhaa koko vuoden varrelle. Seuraa somessa! 
 
 
 

PIENELLÄ TEATTERIKOULULLA

Nähtiin huhti-toukokuussa yhteensä kahdeksan ensi-iltaa! Lisäksi oli päivänäytöksiä lukiolaisille ja koululaisille. Jos haluat mukaan teatterin tekemisen meininkiin, ilmoittaudu tästä! 

 
 
 
 
../client/forssa/userfiles/original/lhmo.jpg
 

MUSIIKKIOPISTO KONSERTEISSA

Kevät on konserttien aikaa. Lounais-Hämeen musiiikkiopistolla pikkupianistit soittivat äitienpäivän aattona kosertin äideilleen. Jokainen sai ruusun! (ylempi kuva)

Musiikkiopiston viulistit puolestaan osallistuivat Loimaan musiikkiopiston Jättikonserttiin. Kuva Heimolinnasta. (alempi kuva)

Opetukseen voit ilmoittautua täällä.
 
 
 
../client/forssa/userfiles/original/forssatv684054356.jpg
 

FORSSATV NÄKYY KOKO KESÄN

Tiesitkö, että vaikka ForssaTV lomailee, kaikki tallenteet ovat kuitenkin nähtävissä ForssaTV:n YouTubessakoko kesän. Elokuussa taas palataan uusin jutuin!
 
 
 
 
../client/forssa/userfiles/original/elli-uutiskirje-ilmoittautuminen.jpg
 
 
 Wahren-opiston kurssit Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Teatteritaiteen perusopetus Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Kuvataidekoulun Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Musiikkiopisto Lisätietoja ja ilmoittautuminen


 
 
 
 
  © Forssan kaupunki
Osoitelähde: Forssan kaupungin yhteystietorekisteri
Lähettäjä:
Turuntie 18
30100 Forssa
puh. 03 41411
kirjaamo@forssa.fi
Y-tunnus: 0145626-1
Ellet halua jatkossa saada Ellin uutiskirjettä, paina tästä »